Η παραλία

Τα Γλυκά Νερά βρίσκονται 75km νότια των Χανίων και 4km δυτικά  της Χώρας Σφακίων. Είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της νότιας Κρήτης, η οποία είναι κρυμμένη ανάμεσα στους ορεινούς όγκους των Σφακίων. Το 2003, οι Times του Λονδίνου την είχαν κατατάξει στις 20 πιο όμορφες παραλίες της Ευρώπης. Ονομάζεται έτσι από τις πηγές γλυκού νερού που αναβλύζουν δίπλα και μέσα στη θάλασσα. Το νερό είναι πόσιμο, αν και λίγο γλυφό μερικές χρονιές.

 

 

 

 

Η παραλία είναι βοτσαλωτή, με χαρακτηριστικό κρυστάλινο-πράσινο χρώμα. Ο μόνος τρόπος για να έρθετε εδώ είναι με καραβάκι από τη Χώρα Σφακίων και από το Λουτρό.

 

Από Σφακιά αναχώρηση 10:15 και από Λουτρό 11:00. Ωστόσο για τους πιο τολμηρούς και ψαγμένους που τους αρέσει η πεζοπορία υπάρχει ένα δύσβατο μονοπάτι από τα Σφακιά (30') και από το Λουτρό (60'). Το μονοπάτι από το Λουτρό είναι σαφώς δυσκολότερο και αγχωτικό, λόγω των γκρεμών και του ύψους, αλλά δεν θα σας δημιουργήσει κανένα πρόβλημα αφού συντηρείται συχνά, καθώς αποτελεί τμήμα του μονοπατιού Ε4.

 

 

 

Τα νερά όπως αναμένεται είναι δροσερά, λόγω των πηγών, ακόμη και στα μέσα του καλοκαιριού. Επίσης, παρά την απόλυτη ερημιά της περιοχής, υπάρχει μια καντίνα πάνω σε ένα βράχο στην δυτική πλευρά της παραλίας η οποία προσφέρει φαγητό, αναψυκτικά και νοικιάζει ξαπλώστρες. Επίσης, υπάρχουν αρκετά αλμυρίκια στην παραλία, στα οποία υπάρχει θέση για πολλούς λουόμενους να βρουν δροσιά.

 

 

 

 

 

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες